More than business!
ASFT Industries AB - imbunatateste siguranta pistelor aeroportuare

Frictiunea este vitala pentru un flux eficient de pasageri si bunuri. Aeronavele depind de frecarea intre pista si roti. Atunci cand o aeronava de cateva sute de tone aterizeaza, este necesar un nivel de frecare corespunzator pentru a putea opri aeronava inainte de capatul pistei.

Frictiunea este de asemenea necesara pentru controlul si directionarea aeronavelor pe durata operatiunilor de aterizare si decolare. Atat ICAO cat si FAA solicita aeroporturilor comerciale cunoasterea nivelului de frecare al pistei si detinerea unui control complet asupra conditiilor de aterizare si de decolare.

Informatiile uniforme si sigure in ceea ce priveste caracteristicile de frecare ale pistei sunt un necesar operational. Contaminanti precum depozite de cauciuc, particule de praf, combustibil, scurgeri de ulei, apa, zapada si gheata cauzeaza pierderea frictiunii.

Airport Surface Friction Tester (ASFT) este liderul mondial al producatorilor de echipamente pentru masurarea continua a frictiunii (CFME). Echipamentele pentru masurarea frecarii produse de ASFT sunt complet autorizate de catre UK CAA CAP683, Autoritatea Aeronautica Civila Suedeza, FAA si ICAO. ASFT furnizeaza echipamente pentru masurarea frictiunii si sisteme pentru monitorizarea conditiilor atmosferice care satisfac nevoile oricarui aeroport, iar utilajele CFME fabricate de companie sunt utilizate in acest moment de peste 300 de aeroporturi din lume.